sobota, 12 września 2009

Zupa krem z cukinii

 
Zupa krem z cukinii
Czego nam potrzeba?
  • 3 cukinie średniej wielkości
  • 1 duża cebulka
  • 1 serek topiony Hochland
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • grzanki
Przyprawy:
  • rozmaryn
  • zioła prowansalskie
  • czosnek
  • sól
  • czarny pieprz świeżo zmielony




Jak wykonujemy?
Cebulkę kroimy i podsmażamy na oliwie. Cukinię kroimy w kawałki. Wszystko zalewamy wodą (1 litr). Gotujemy aż cukinia będzie miękka. Dodajemy serek topiony. Używamy blendera, aby wszystko zmiksować. Dodajemy przyprawy, chwilę gotujemy aby połączyły się smaki. Rozlewamy do miseczek, posypujemy grzankami...
Zupa cukiniowa ma konsystencję kremu jest bardzo delikatna i subtelnie uwodzi swoim smakiem. Ma przepiękny kolor a jej wykonanie jest bardzo proste. Zupa wyśmienita.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz