Bardzo lubię połączenie pieczarek z delikatną cukinią. Do tego ryż, żółty ser i zapiekanka gotowa. Jeśli nie mamy czasu na pracochłonne zapiekanki, bo jesteśmy już bardzo głodni, to ta propozycja jest w sam raz. Danie szybkie, smaczne i sycące. Idealne na zimowe wieczory.
Czego nam potrzeba:
- 1 cukinia
- 300 g pieczarek
- 1 torebka ugotowanego ryżu
- natka pietruszki
- żółty ser
- pieprz, sól
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pieczarki z cukinią dusimy na patelni na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Następnie mieszamy ryż z warzywami i przekładamy do naczynia, w którym możemy to zapiec. Najlepiej smakuje posypane żółtym serem. Zapiekamy ok. 10 minut, aż do rozpuszczenia się sera. Następnie posypujemy natką pietruszki i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz