poniedziałek, 1 marca 2010

Tagiatelle z sosem śmietanowo- łososiowym

Ugotowałam całą paczkę szpinakowego tagiatelle i zaczęłam się zastanawiać, co dalej... Jak wydobyć ten śliczny kolor? Pomyślałam, że ładnie będzie się komponowała kremowa biel śmietany i jasny róż łososia. Stąd pomysł na obiad.

Czego nam potrzeba:
  • 150 g tagiatelle
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g śmietany 12%
  • 50 g startego sera corregio
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • pietruszka
Jak przygotowujemy:

Makaron gotujemy według przepisu- ja zawsze gotuję z odrobiną oliwy z oliwek. Łososia kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do małego garnka razem z serem, zalewamy śmietaną, przyprawiamy. Gotujemy dopóki łosoś nie zmieni koloru z intensywnego różu na blady róż. Nakładamy na talerze makaron, polewamy sosem, dekorujemy pietruszką. Można dodatkowo posypać startym serem.

1 komentarz:

  1. makaron z łososiem jadłam zaledwie raz
    i choc nie był tak cudnie zielony to smakował pysznie..

    OdpowiedzUsuń