Ugotowałam całą paczkę szpinakowego tagiatelle i zaczęłam się zastanawiać, co dalej... Jak wydobyć ten śliczny kolor? Pomyślałam, że ładnie będzie się komponowała kremowa biel śmietany i jasny róż łososia. Stąd pomysł na obiad.
Czego nam potrzeba:
- 150 g tagiatelle
- 100 g wędzonego łososia
- 100 g śmietany 12%
- 50 g startego sera corregio
- świeżo zmielony czarny pieprz
- pietruszka
Makaron gotujemy według przepisu- ja zawsze gotuję z odrobiną oliwy z oliwek. Łososia kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do małego garnka razem z serem, zalewamy śmietaną, przyprawiamy. Gotujemy dopóki łosoś nie zmieni koloru z intensywnego różu na blady róż. Nakładamy na talerze makaron, polewamy sosem, dekorujemy pietruszką. Można dodatkowo posypać startym serem.
makaron z łososiem jadłam zaledwie raz
OdpowiedzUsuńi choc nie był tak cudnie zielony to smakował pysznie..