wtorek, 23 marca 2010

Surimi w słodko-pikantnej sałatce


 

Miałam ochotę na coś słodkiego, pikantnego i odżywczego. Zobaczyłam, co mam w lodówce i tak właśnie powstała owa sałatka z wczorajszą kajzerką. Dla mnie układ doskonały! 

Czego nam potrzeba:
  • 100g surimi
  • 4 jajka na twardo
  • 1 ogórek kwaszony
  • rzodkiewki
  • 3 małe kolby kukurydzy (ze słoika)
  • szczypiorek
  • majonez
  • musztarda
  • pieprz

Jak przygotowujemy:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy. Wszystkie pozostałe składniki pokroić, wrzucić do miski, dodać dwie łyżeczki majonezu, pół łyżeczki musztardy, pieprz (do smaku). Na wierzch posypać szczypiorkiem. 
  • Grzanki:
Pokroić kajzerkę, skroplić oliwą z oliwek, włożyć do opiekacza... gotowe :-)


2 komentarze: