Umierałam z głodu. W domu pustki. Na szczęście sklep na dole był czynny do 20. Pobiegłam i wróciłam z pomysłem na kolację.
Czego potrzebujemy:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 ogórki kwaszone
- 1 mała czerwona cebula
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżki musztardy
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Z tuńczyka odlewamy zalewę, wrzucamy do miski, ogórki i jajka kroimy w kostkę, cebulę siekamy. Mieszamy, dodajemy majonez z jogurtem i musztardą. Przyprawiamy. Jemy! Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Świetne są takie proste pomysły :) tuńczyka wprost uwielbiam, na pewno wypróbuję :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńbardzo kolorowy ten pomysł :-)
OdpowiedzUsuńi zdjęcia ładne
Asiejka, przeglądałam Twojego bloga i Twoje zdjęcia są naprawdę rewelacyjne :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się i życzę smacznego odkrywania prostoty tego przepisu.