Ostatnio w mojej kuchni dominuje kolor zielony. Czyżby kubki smakowe zwiastują wiosnę?
Czego nam potrzeba:
- paczka mrożonego groszku
- mała cebula
- dwie łyżki masła
- serek śmietankowy hochland (100 g)
- sól
- pieprz
- ewentualnie maggi
- groszek ptysiowy
Jak przygotowujemy:
W garnku rozgrzej masło, dodaj pokrojoną cebulkę i ją zeszklij. Następnie dorzuć do tego opakowanie groszku, zalej litrem gorącej wody. Gotuj razem 5 minut, dodaj serek i wszystko zmiksuj. Następnie przypraw. Gotowe!
Można podawać z groszkiem ptysiowym albo startym serem (corregio, parmezan).
A tak wyglądają moi asystenci:
FAUST:
FRESCO:
Zdjęcia Fausta to chyba z kartoteki policyjnej!
OdpowiedzUsuńjuż zdążył coś przeskrobać?;) Beniu
niemalże zjadł zupę :-) pozdrowienia dla wujka Benia!!!
OdpowiedzUsuń