Mhm, makaron spaghetti. Mój ulubiony! Za każdym razem smakuje tak samo dobrze z oliwą z oliwek, czosnkiem i czarnym pieprzem, ze szpinakiem, kurkami, sosem pomidorowym, pesto z pietruszki. Uniwersalny a jednocześnie szlachetny. Po prostu król włoskich makaronów!!!
Czego potrzebujemy?
- 200 g makarony spaghetti
- 300 g świeżego szpinaku
- 100 g śmietany 18%
- 20 g sera corregio
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- gałka muszkatołowa
- biały pieprz
- sól
Makaron gotujemy wg zaleceń producenta. Szpinak myjemy bardzo dokładnie i odcinamy korzenie. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Szpinak dusimy pod przykryciem aż się skurczy. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek, śmietanę i przyprawy. Gotujemy 5 minut, aby połączyły się smaki. Szpinakiem dekorujemy spaghetti, posypujemy serem i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz